Galerie Video Galerie Foto Carte de oaspeți naturism

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter și veți fi la curent cu ultimele informații.

ok

Contact

Proiectul

 

Consiliul Județean Bihor a demarat în luna martie 2011, proiectul „CĂLĂTOR PRIN BIHOR", cod SMIS 18616, destinat promovării produselor turistice specifice şi atragerii de turişti in judetul Bihor. Proiectul a fost aprobat spre finaţare in cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică", Operaţiunea „Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și activităţii de marketing specifice".


Valoarea totală a proiectului este de 420 780,73 lei din care partea de co-finanțare suportată de CJ Bihor este de 6790, 66 de lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 288603,05 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 44139,29 lei. Proiectul vizeaza promovarea a 22 de produse turistice specifice judeţului Bihor pe 4 axe prioritare și anume:

  • peşteri amenajate: Peştera Meziad, Peştera Vadu Crişului, Peştera Unguru Mare, Peştera Cetăţile Rădesei, Peştera Gălăşeni;
  • peisaj carstic: Valea Iadului, Valea Sighiştelului, Valea Videi, Valea Roşia, Valea Finişului, Platoul carstic Vaşcău-Călugări;
  • biserici de lemn și zid: bisericile de lemn de la Sebiş, Brădet, Josani, Peştis, Beznea si bisericile de zid de la Abram, Voivozi, Homorog;
  • arta populară: ceramica albă, vioara cu goarnă, lada de zestre.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, în perioada martie 2011 - martie 2013.

 

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea numărului de turişti care vizitează judeţul precum și promovarea potenţialului turistic local la nivel naţional. Acest proiect se adresează cu precădere tinerilor, elevilor, studenţilor și salariaților din judeţ şi din ţară, cât si turiştilor români care tranzitează judeţul Bihor.

 

Beneficiarii acestui proiect vor fi:

  • Turiştii români, cu precădere tineri, elevi, studenţi, salariaţi din județul Bihor
  • Turiştii romani care tranzitează judeţul Bihor, respectiv oraşele acoperite de proiect
  • Locuitorii şi autorităţile locale din zonele turistice promovate în cadrul proiectului
  • Personalul angajat în structurile turistice din zonele promovate: agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, restaurante.

 

Lansarea oficială a proiectului a avut loc in data de 06.05.2011, ora 11.00, la Hotel Transit, Oradea.

 

Pentru informaţii suplimentare, privitoare la proiectul „Călător prin Bihor", persoana de contact este dr. Aurelia Dumiter, manager executiv al proiectului, telefon: 0359-464 937, e-mail: aurelia.dumiter@cjbihor.ro.

Înapoi